مقالات, کمر درد

کمر درد را چه موقع باید جدی بگیریم ؟ + درمان

کمر درد را چه موقع باید جدی بگیریم ؟

کمر درد یکی از رایج ترین مشکلات ستون فقرات است که سالانه افراد بسیاری را در سراسر دنیا درگیر می کند.

این عارضه سن و سال خاصی ندارد و ممکن است در هر بازه زمانی از زندگی انسان رخ دهد، اما اغلب در سنین 30 تا 50 سالگی اتفاق می افتد. کمردرد علل مختلفی دارد که یکی از مهم ترین آن ها پارگی دیسک کمر است. آسیب هایی که در حین ورزش کردن، بلند کردن اجسام سنگین، سقوط از بلندی و … رخ می دهند نیز ممکن است باعث ایجاد کمردرد شوند.

در این بخش از سایت پژوهشگران سلامت قصد داریم در مورد انواع کمر درد صحبت کنیم و دلایل ابتلا و راه های درمانی آن را معرفی نماییم. با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

کمردرد

ستون فقرات انسان، شامل اجزای مختلفی چون استخوان ها، دیسک ها، تاندون ها، رباط ها و عضلات متعددی می باشد که به یکدیگر وابسته بوده و ساختاری بسیار پیچیده دارند. جزئی ترین مشکل در یکی از این اجزا باعث درگیری کل سیستم حرکتی شده و اختلالاتی را در این بخش از بدن ایجاد خواهد کرد. یکی از مهم ترین اختلالات ستون فقرات، کمردرد است که دلایل مختلفی دارد و ممکن است مشکلات بسیار جدی را نیز برای فرد ایجاد کند.
در صورتی که مشکل ایجاد شده حاد باشد، معمولا نیاز به درمان خاصی ندارد و با چند روز استراحت بهبود می یابد. اما اگر کمردرد به دلیل مشکلاتی چون پارگی دیسک کمر، تومور یا مشکلات عصبی اتفاق افتاده باشد، جدی تر بوده و مدت ها انسان را درگیر می کند.

علت و علائم کمر درد

نشستن ناصحیح، بلند کردن اجسام سنگین، خوابیدن نادرست، انجام فعالیت های سنگین، ورزش های حرفه ای، سقوط از بلندی، شکستگی ستون فقرات، سرطان ستون فقرات، حمل کیف و کوله پشتی های سنگین، پوشیدن کفش نامناسب، بروز اختلال در عصب سیاتیک، تنگی کانال نخاعی، آرتروز و اضافه وزن از جمله علل ابتلا به کمردرد هستند. برخی از این موارد آسیب های بسیار جدی را به کمر وارد می کنند و بسته به شدت آسیب ، نشانه های مختلفی را نیز از خود بروز می دهند.

فرد آسیب دیده علاوه بر درد در ناحیه کمر، ممکن است علائم دیگری چون تب، کاهش وزن، درد در ناحیه پا، بی اختیاری ادرار و مدفوع، بی حسی در اطراف اندام های تناسلی، باسن و مقعد را نیز مشاهده نماید که در این صورت باید حتما به پزشک مراجعه کند.

مراجعه به پزشک

در این موارد پزشک با معاینه فیزیکی، بررسی سابقه پزشکی بیمار، انجام آزمایشات، عکس برداری و … علت درد را تشخیص داده و درمان لازم را برای بیمار لحاظ می کند. در صورتی که کمردرد حاد باشد و مشکل جدی را ایجاد نکرده باشد، پزشک استراحت را برای بیمار تجویز کرده و در کنار آن مواردی چون ورزش های ملایم، ماساژ، گرمادرمانی، سرمادرمانی و فیزیوتراپی را پیشنهاد می دهد و از داروهای مسکن نیز برای کاهش درد استفاده می کند.

در صورتی که مشکل بیمار جدی تر باشد و راهکارهای معرفی شده باعث کاهش کمر درد و بهبودی نشود، پزشک عمل جراحی را به عنوان آخرین راهکار توصیه می کند.

پارگی دیسک کمر

دیسک های بین مهره ای صفحات بیضی شکلی هستند که در بین تمام مهره های ستون فقرات وجود دارند. این صفحات دارای دو بخش داخلی و خارجی هستند. بخش خارجی دیسک از یک ماده سخت شبیه به غضروف ساخته شده است که بخش نرم دیسک را در برگرفته است. اگر به هر دلیلی این بخش سخت دیسک شکاف بردارد، پارگی دیسک کمر رخ می دهد.

در این حالت بخش ژله ای مانند درون دیسک از پوسته سخت آن بیرون زده و باعث ایجاد درد و التهاب در ناحیه آسیب دیده می شود. در برخی مواقع نیز پارگی دیسک بر روی نخاع فشار وارد کرده و علائمی چون بی حسی، گزگز یا حتی اختلالات حرکتی را از خود بروز می دهد.

نقص ژنتیکی

نقص ژنتیکی یکی از مهم ترین علت پارگی دیسک کمر است. ساختار دیسک برخی از افراد از همان دوران کودکی به صورت ژنتیکی ضعیف است و تحمل انجام فعالیت های سنگین یا ضربات شدید را ندارد و به راحتی آسیب می بیند. افرادی که دیسک ضعیفی دارند باید مراقبت بیشتری از خود داشته باشند و از انجام فعالیت های سنگین اجتناب کنند. فرسودگی و سایش دیسک به علت کهولت سن، آسیب دیدگی در اثر ضربه یا قرار دادن وضعیت بدن در حالت نادرست، از دیگر دلایل ابتلا به پارگی دیسک می باشد. دیسک کمر نیز مانند دیگر بیماری های ستون فقرات روش های درمانی متفاوتی دارد که بسته به شدت آن و علت ایجاد عارضه توسط پزشک تجویز می گردد.

روش های درمانی کمر درد

روش های درمانی دیسک به سه دسته روش های غیر تهاجمی، روش های تهاجمی و عمل جراحی دیسک تقسیم می شوند. در صورتی که دیسک در مراحل اولیه باشد، به راحتی با استراحت و انجام چند حرکت ورزشی برطرف می گردد. اما اگر پارگی دیسک کمر فشار زیادی را به نخاع وارد کرده باشد و بیمار درد شدیدی داشته باشد، روش های تهاجمی مانند تزریق مستقیم استروئید در ستون فقرات و تحریک نخاعی انجام می شود. در صورتی که هیچ یک از راه حل های بالا جواب ندهد و بیمار هم چنان دچار درد و ناراحتی باشد، پزشک عمل جراحی را به عنوان آخرین راهکار توصیه می کند.

پارگی دیسک کمر

چه موقع باید به متخصص ستون فقرات مراجعه نماییم؟

در این بخش به بررسی کمردرد پرداخته و یکی از رایج ترین علل آن را معرفی نمودیم. آسیب هایی که به کمر وارد می شوند اغلب نتیجه انجام فعالیت های سنگین و غیر اصولی، نشستن و ایستادن ناصحیح و ایجاد ضربه به کمر می باشند. از این رو، اگر مراقبت بیشتری از خود داشته باشید و اصول درست نشستن و ایستادن را رعایت نمایید، از بسیاری از بیماری های کمر و درد و مشکلات ناشی از آن در امان خواهید بود. شما میتوانید با خرید دستگاه درمان کمر درد مدل  t1 به راحتی مشکل خود را حل کنید.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *