دستگاه دیسک کمر ( دستگاه کشش ستون فقرات ) مدل t1 – دستگاه کشش کمر
ستون فقرات یکی از نواحی آسیب پذیر، حساس و همچنین حیاتی و مهم بدن است. این ناحیه در اثر سوانح مختلف، فعالیت های تکراری، سنگین و متداول می تواند دچار آسیب های بسیاری شود که این آسیب بر روی نواحی گردن، دست، بازو، کمر، پاها و… نیز تاثیر می گذارد و باعث ایجاد اختلال در عملکرد فرد و همچنین بروز دردها و ناراحتی هایی از جمله: تورم، التهاب و بد شکلی استخوان ها می شوند. بسیاری از این عارضه ها با فشارهای عصبی همراه می باشند. علم توانبخشی و فیزیوتراپی روش های مختلفی را برای درمان این نوع عارضه ها به بیماران پیشنهاد و ارائه می دهد که یکی از آن ها روش تراکشن یا کشش ستون فقرات می باشد
دستگاه دیسک کمر ( دستگاه کشش ستون فقرات) چیست؟
یکی از روش های درمان کمر درد ، تراکشن یا همان کشش ستون فقرات می باشد. تراکشن یا کشش ستون فقرات در جهت کشش بافت های نرم اطراف مفاصل، فشرده سازی عصب و همچنین به منظور اعمال نیرو به دو استخوانی که نزدیک هم هستند و متصل هستند، انجام شده و باعث جدایی این دو استخوان و فاصله گرفتن آن ها از هم می شود تا بتواند فضای بیشتری را در میان این استخوان ها و مهره ها ایجاد کند.
دستگاه کشش ستون فقرات (دستگاه دیسک کمر t1 ) به چه صورت بر روی بدن تاثیر می گذارد؟ ( ترکشن t1 )
با انجام کشش در ستون فقرات و اعمال نیروی کششی، مهره ها از هم فاصله می گیرند. در نتیجه:
- فشار بین دیسک های ستون فقرات کاهش یافته و درد بیمار کم می شود. همچنین دیسک تقویت می گردد.
- زمانی که هسته های ژلی به ناحیه مرکزی دیسک نزدیک می شوند، باعث کاهش برآمدگی دیسک می شوند.
- با استفاده از این روش می توان از فشارهای ناشی از نیروی جاذبه زمین بر روی مفاصل ستون فقرات و همچنین از بدشکلی و حالت نامناسب کاست.
- با این روش مجراهای خروجی ناحیه فقرات باز تر شده و عصب ها می توانند به راحتی رشد کنند. همچنین اکسیژن بیشتر شده و گردش خون نیز بهتر انجام می گیرد و این به کاهش فشارها و بهبود بدن کمک می کند.
- این روش درمانی با بالا بردن میزان اکسیژن و خون رسانی (گردش خون) در بافت های آسیب دیده، به بهبود بدن کمک می کند و باعث تسریع درمان و کاهش و تسکین درد در عصب ها می شود.
مزایای دستگاه کشش ستون فقرات t1 – ( دستگاه دیسک کمر t1 ) ( ترکشن t1 )
- کاهش و تسکین دردهای شکستگی قبل از انجام جراحی
- درمان خشکی و سفتی (منقبض شدن و اسپاسم های عضلانی)
- درمان محدودیت های حرکتی مفاصل، تاندون ها، ماهیچه و پوست
- درمان بیماری های دیسک، بیرون زدگی دیسک، دردهای گردن، کمر و…
- هم اندازه کردن و پایدارسازی شکستگی های استخوان های بازو، پا و…
- درمان بدشکلی های استخوانی و دفرتمی های ناشی از کژ پشتی یا اسکولیوزیس
- جلوگیری از منقبض شدن، خشکی و اسپاسم های دردناک عضلانی گردن
- امکان استفاده از روش های درمانی دیگر مانند اولترا سوندتراپی، لیزرتراپی، کرایوتراپی، تحریکات الکتریکی و……
دستگاه کشش ستون فقرات ( کاربرد ها ) – دستگاه دیسک کمر t1 – دستگاه کشش کمر ( ترکشن t1 )
-
لوردوز یا گودی کمر
قوس کمر به سمت داخل لوردوز یا گودی کمر می باشد که به طور کلی و در صورت انعطاف بالا درمان می شود اما اگر درمان نشد می توان از روش های دستگاه کشش ستون فقرات برای درمان آن استفاده کرد.
-
قوز یا خمیدگی های شدید مهره ها
این اختلال در اثر بیماری هایی از جمله آرتریت، آرتروز و پوکی استخوان ایجاد می شود که معمولا با شکستگی های فشاری همراه است و با انجام کشش ستون فقرات و برداشتن فشار درمان صورت می گیرد.
-
اسکولیز
این عارضه باعث انحراف و کج شدن ستون فقرات به صورت غیرعادی شده و معمولا در زمان کودکی یا نوجوانی نمایان می شود. ابتدا خفیف بوده و به تدریج شدید می شود و برای درمان آن می توان از روش های کشش ستون فقرات استفاده کرد.
-
میلوپاتی
عارضه و اختلالی است که در ستون فقرات اتفاق می افتد و با تنگی کانال نخاعی یا آسیب دیدگی در ناحیه نخاع همراه می باشد. برای درمان آن عارضه و درمان تنگی کانال نخاعی نیز می توان از روش های درمانی دستگاه کشش ستون فقرات استفاده کرد.
-
تنگی کانال نخاعی
تنگی کانال نخاعی با فشرده شدن عصب های نخاعی ایجاد شده و با درد زیادی همراه می باشد. این عارضه در قسمت مهره های گردنی نیز تحت فشار قرار گرفته و در پاها و دست های فرد اختلال و نقص ایجاد می کند. با انجام کشش ستون فقرات این فشار کم شده و در نتیجه درد نیز کاهش می یابد.
-
رادیکولوپاتی
این بیماری ها مربوط به آسیب و اختلالات عصب های نخاعی و ریشه های عصب ها می باشند. رادیکولوپاتی بر روی ریشه های گردنی تاثیر گذاشته و موجب ایجاد درد در ناحیه بازو و دست ها می شود. همچنین می تواند در ناحیه عصب های پایینی کمر ایجاد شده و بر روی نواحی تحتانی از جمله پاها تاثیر بگذارد و موجب ایجاد درد و اختلال در پاها شود. این عارضه را نیز می توان با روش های کشش ستون فقرات درمان کرد.
-
سیاتیک
درد های سیاتیکی و بی حسی و گزگز، در اثر تحریکات عصبی در نواحی پایین کمر ایجاد می شود و می تواند به تنگی کانال نخاعی، بیماری های التهابی و فشاری مفاصل، آسیب دیدگی ها و پارگی های دیسکی مربوط شود. این عارضه نیز با انجام روش های دستگاه کشش ستون فقرات قابل درمان می باشد و با این روش درمانی فشار و درد کاهش می یابد.
-
فتق دیسک یا پارگی دیسک
فتق دیسک یا پارگی دیسک به راحتی به وسیله دستگاه کشش ستون فقرات قابل درمان است و با ایجاد خلعی که در مرکز دیسک آسیب دیده ایجاد میکند . باعث مکش دیسک آسیب دیده به داخل هسته دیسک شده و درد کمر بهبود و زائده دیسک از بین میرود
موارد منع استفاده از دستگاه کشش ستون فقرات ( دستگاه دیسک کمر ) مدل t1
همانطور که این درمان برای بهبود و کاهش درد بسیاری از بیماران مفید می باشد، می تواند برای برخی از افراد که دارای موارد و شرایط خاص می باشند مضرر و خطرناک باشد. موارد منع درمان تراکشن ( دستگاه دیسک کمر ) عبارتند از:
- بیمارانی که دیسک های مصنوعی و ایمپلنت در ستون فقراتی خود دارند.
- بیمارانی با سابقه همجوشی ستون فقرات
- بانوان باردار (توصیه میشود بانوان باردار از دستگاه کشش ستون فقرات استفاده نکنند تا بعد از زایمان )
- بیمارانی که دچار شکستگی مهره می باشند.
- بیمارانی که دچار بیماری های پوکی شدید استخوان، عفونت ستون فقرات، و استئوپروز یا اوستئوپنیا، روماتیسم مفصلی، تومور هستند.
- بیمارانی در ستون فقرات خود تومور دارند.
- بیمارانی که دارای عفونت بین مهره ای در ستون فقرات هستند
معرفی دستگاه دیسک کمر مدل t1 – دستگاه کشش کمر ( ترکشن t1 )